marți, 27 octombrie 2009

Cine poate obtine regim derogatoriu pentru nedepunerea de declaratii

Cine poate obtine regim derogatoriu pentru nedepunerea de declaratii
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a aprobat regimul de declarare derogatoriu, potrivit unui comunicat emis ieri de ANAF. Acordarea regimului de declarare derogatoriu se face de catre organul fiscal, la cererea contribuabililor aflati in inactivitate temporara si care indeplinesc conditiile prevazute in actul normativ nr.1221/12.06.2009, care a fost publicat joi in Monitorul Oficial.

Aprobarea sau respingerea cererii privind acordarea regimului de declarare se face prin decizie motivata, emisa de organul fiscal, in urma analizei situatiei fiscale a contribuabilului.

Cererile privind acordarea regimului de declarare derogatoriu depuse inainte de data de 17.06.2009 si nesolutionate, se vor solutiona potrivit procedurii in vigoare.

Societatile comerciale care, la data de 1 mai 2009, beneficiau de regimul de declarare derogatoriu si care si-au inregistrat inactivitatea temporara la Registrul Comertului pana la aceasta data, isi mentin regimul de declarare derogatoriu pe perioada pentru care acesta a fost aprobat, in situatia in care, conditiile prevazute in actul normativ sus mentionat sunt indeplinite.

In termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a Ordinului nr.1221/12.06.2009, societatile comerciale aflate in aceasta situatie au obligatia sa depuna la organul fiscal competent, o copie a extrasului de registru emis de catre Oficiul Registrului Comertului privind starea societatilor comerciale, referitoare la suspendarea temporara a activitatii acestora.

De mentionat ca, pentru societatile comerciale, inactivitatea temporara inscrisa in Registrul Comertului reprezinta una din conditiile necesare obtinerii regimului de declarare derogatoriu. Acordarea acestui regim de declarare se face de catre organul fiscal, numai la solicitarea contribuabililor care indeplinesc toate conditiile prevazute de Ordinul presedintelui ANAF nr.1221/12.06.2009.

Asta inseamna ca daca aveti toate datoriile platite catre Fisc, veti obtine acel regim derogatoriu pentru nedepunerea declaratiilor fiscale pe durata suspendarii celor 3 ani de suspendare. Daca aveti datorii, administratia financiara va va respinge solicitarea de nedepunere si va trebui, trimestrial, sa depuneti pe 0 (zero) TOATE declaratiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu